A hard work work

I pyamas sitter jag här på påskafton och söker arbete. Får ångestkänslor när jag finner mig själv att inte vara lämplig för jobb efter jobb. Jag tänker inte ångra och det är lätt att vara efterklok men det är bedrövligt att ha läst 4 år och ha en skuld på 100 tusen på en utbildning man inte vill arbeta med längre. Först ville jag men fick inga jobb. När jag väl fick en praktikplats efter så lång tid så upptäckte jag att det är inte detta jag vill. Jag skulle bli olycklig att arbeta med det. Om jag bara fått den praktikplatsen under andra året i skolan, men ingen myndighet ville ta in oss studenter så i princip ingen hittade praktikplats. Jag hittade en som barnledare hos en frivilligorganisation, inte riktigt det jag hade tänkt mig kanske.
 
Jag inser nu att hur ska jag få en karriär? Inte ens inom servicebranschen känns min långa erfarenhet som servitris värt något. Jag kan inte ens få receptionistjobb, hur ska jag kunna utvecklas då? Ännu mindre får jag något annat arbete utan utbildning. Om jag hade fått göra om allt hade jag valt att arbeta med miljöfrågor på något sätt.
 
Det känns bara inte riktigt som ett alternativ att ta en utbildning till, ha skulder på 3-400 tusen och komma ut när jag är 29. Så vad ska man göra då?