Nya tider

Det är så tydligt i varje inlägg hur mycket nya insikter, slutsatser, funderingar som framkommit på denna resans gång. Resan som är livet. Något jag tog till mig extra mycket som jag just nu inte vet var jag fick ifrån, var att låta rädsla, ego eller stolthet stå ivägen för ens lycka eller för sig själv. Med den insikten började jag fundera allt mer under november-december . Så mycket kring min relation handlade om mitt ego. Och när jag satte det åt sidan var det lätt för mig att se hur situationer kunde ha varit för den på andra sidan. Och vad som kan ha drivit fram vissa beteenden från min sida när jag inte mådde bra. Mycket handlade om hur han kunde göra vissa saker eller val trots hur jag mådde, men när jag valde att lyfta blicken började jag fundera på hur han egentligen mådde. Mitt mående påverkade ju honom något extremt. Jag är lyckligast i världen att ha fått en andra chans med den jag älskar. Kärleken vinner men bara om vi vågar. Vi var båda tvugna att vara modiga nog att lägga undan all rädsla och sårade egon vi hade. Nu har vi framtiden framför oss. Starkare än någonsin.
 
Har också beslutat mig, ganska hastigt, att avsluta min anställning. När jag insåg hur jobbet fick mig att må och hur jag återigen krisade framför min partner tog det inte många dagar eller timmar att bestämma mig, det blev så tydligt hur all skit lades på min relation. Alla tårar och söndagsångest. Det sjuka är att det var så allt startade innan jag blev sjuk, med söndagsångest och massa gråt kring hopplöshetskänslor och frågan om det är värt det. Och då satt jag med D och hade samtalet kring om jag inte bara skulle säga upp mig. Detta var alltså innan jag blev sjuk. Lätt att vara efterklok, klart jag borde sagt upp mig då. Kanske jag aldrig blivit sjuk. Men nu blev jag det. Jag fokuserade på målet; tjäna pengar för Grekland och då är det givet att jobba kvar då lönen är bra. 
 
Nu lägger jag det åt sidan. Jag känner mig nöjd med mitt sparande hittils och anser att det är inte längre värt det för mig. Det har förstört mitt mående, min relation och vänskapsrelationer. När jag ser det förstöra måendet återigen och smyga sig in i relationen, då är det bara tvärbroms som gäller. Jag fick min uppsägning förkortad till 2 veckor pga mitt mående just nu. 
 
Har i skrivande stund 1,5 vecka kvar på jobbet. Vad jag ska göra sen får jag se. Jag ska andas och ta en dag i taget. Allt kommer lösa sig så fantastiskt bra!