Framgång

I helgen fick jag äntligen hjälp med att ordna upp lite saker till nya lägenheten. Blev en runda för att införskaffa färg, träolja, presenning till utemöblerna, krukväxt. Alla de ärendena klarade jag av! För att sedan komma hem och lacka borden och fixa och dona. Ändå orkade jag med att åka till en vän på kvällen och laga mat.
 
Det gjorde mig imponerad och glatt överraskad att ha klarat alla dessa saker med sådan bravur. Det ledde till att jag gjorde KEDS-testet igen igår. KEDS är Karolinska insitutets test för utmattning och stress. Över 19 är en fara. Jag var nu nere på 21! Jag är alltså bara 4 poäng från att vara normal!
 
I våras låg jag först på 27 när jag blev sjukskriven och när sjukdomen fortskred var det högsta resultatet 35 poäng. Man svarar på frågor som handlar om koncentration, minne, fokus, sömn, energinivå och humör.
 
Jag är så glad över mig själv. Och över mina föräldrar som ska få den finaste julklappen som tack för allt de hjälpt mig med. Utan dem och utan D hade jag inte klarat det. Men han kan tyvärr inte få fler tack, får leva med hoppet om att det jag uttryckte gick in och att han förstod hur mycket han hjälpt. Men tror också att avsaknaden av en relation och i detta fall där det fanns omständigheter och människor som inkluderades i relationen som bara förvärrade måendet, bara har gjort det bättre nu. Att ha de människorna i mitt liv, även på avstånd, gjorde bara tillståndet värre ända sedan i våras. Hade kanske hoppats på att ens partner tar avstånd frånd det som får en att må dåligt men när prioriteringarna inte finns där så var det jag som fick ta avstånd från de alla. Sorry, fortfarande bitter och förstår fortfarande inte hur man kan välja andra framför sin livspartner men alla ser inte det så. Tolka mig rätt. Jag kan hantera att folk inte tycker om mig och till och med behandlar mig dåligt eller utför handlingar som har negativa konsekvenser för mig, men jag kan inte hantera att de som säger sig älska mig, står bakom ett sådant beteende.
 
Trots allt jag varit med om "tack vare" dessa människor, och sedan i somras med flytt, upptrappning av arbetstid och uppbrott från min partner så har jag ändå lyckats sänka min KEDS-poäng så markant. Jag är så stolt över mig själv. Nu finns det bara framåt !