Planering framåt

Den senaste tiden har gått åt att anpassa mig och landa i att inte ha ett jobb längre. Dagarna bara rinner på om jag ska vara ärlig. Har också behövt hantera en hel del känslor som uppkommit och tankar. Trodde på något vis att allt skulle bli bra och lite som att vifta ett trollspö dagen efter jag avslutat min anställning och när det inte blev så så accepterade jag inte riktigt det. Men har insett att det får ta tid att komma över stresskänslor och deppigheter som var stora de senaste veckorna innan jag avslutade. När jag väl accepterade dem så har allt känts lättare, då på något vis har jag blivit gladare. Tänk att så mycket handlar om acceptans?
 
Jag håller på att planera inför Greklandsflytt nu, kollar upp regler kring företagande, tänker på idéer för min business och nisch. Vad är jag bra på? Vad kan jag göra som står ut? Jag har inte så många talanger men jag tänker använda de få jag har haha! Kollar upp olika boendeformer.. ska man köpa hus, hyra hus och renovera upp, köpa tomt och installera småhus, eller hyra tomt? Det lutar åt att långtidshyra och renovera efter behov. På så vis är det lättare att flytta på sig, men man får ju också räkna ut om renoveringarna kommer vara värt osv. Det är ganska övermäktigt eftersom jag behöver undersöka så många olika alternativ. Vi har inte riktigt råd att köpa något, och om vi ska göra det får vi kika på billigare områden.. Eftersom vi måste köpa kontant utan lån så har vi inte råd trots att vi har sparat mycket pengar. Det är också lite frågetecken kring om det går att sälja om man nån dag skulle vilja testa att bo på annat håll. Därför tycker jag vi ska hyra till en billig peng, renovera upp och ha det så länge vi vill. Jag är en person som behöver bli bättre på att bryta ned saker och ta det bitvis. Jag ser allt på en gång, är en visionär och har svårare att gå ned på mer detaljnivå.
 
Fokus är bara på att må bra just nu, hantera hjärnspöken och att utvecklas!
 
KAVALA City Tour 4K ( feat. Nea Iraklitsa, Nea Peramos and Philippi )  Greece - YouTube
Det lutar åt Kavala, det är nära Thessaloniki, är en fin stad vi kan tänka oss bo i, redan etablerat för Bulgarer, Serber med flera som ett turistmål men har även börjat etableras på svenska charterkartor. Finns både hav och vackra stränder tillsammans med berg med floder. Hela Halkidiki ligger nära till hands samt att Dimitris familj bor i närheten.
 
Kreta är ju en dröm vi har, men kan också ha sina svaga sidor vad gäller konkurrens och kostnader. Kommer man någonsin bli accepterad som grek eller kommer man ständigt vara utlänning på Kreta?