Jämlikhet

Tänker mycket på jämlikhet och varför jag ska göra vissa saker bara för att jag är en tjej. Blir sur. Vill inte hänga ut just den personen jag bor med utan tror att detta är ett stort problem. Även när män försöker vara jämställda och duktiga, hjälper till och så. Vaddå hjälper till?
 
Varför är killar duktiga när de har lagat middag med tända ljus när vi gör det för jämnan och uppskattas det? Kanske, men det är inte alltid uppskattningen sägs rakt ut. Och visst så städar moderna män också, men städar de verkligen lika mycket som oss tjejer? Tar undan småsaker och spenderar sin lediga tid med att göra fint?
 
Jag tror såhär. Män kan ta hand om hemmet för att vara duktiga, men de kan också chilla istället eftersom de ändå vet innerst inne att det blir gjort. Och vi har inte samma sak i oss. Vi tror inte det blir gjort av någon annan.
 
Blir också förbannad över att vissa män känner sig ha rätten att tala rätt ut och "högt i tak" sålänge de själva inte blir kritiserade. När män blir sura och förstör stämningen för andra är det ok bara de säger förlåt efteråt. Men en tjej/kvinna skulles sällan ta sina behov att sura så att det gick ut över alla andra.
 
Ibland (ofta) blir jag bara så jäkla lack över att vara kvinna och vad det innebär.
 
Blir också sur över att jag måste förstöra mitt humör genom att tänka på dessa saker när män bara kan ligga och pilla naveln för de inte har dessa bekymmer.