Swedish theory of love

Älskar när man upptäcker saker som sätter ord på det man själv försökt sätta ord på.
 
Skuld är en vanlig känsla jag känt när jag pratat om hur jag skulle vilja bo i Grekland.. I många fall är det något jag valt att inte säga. Hur förklarar man hur man kan vilja lämna ett land dit folk flyr? Flyr från ekonomisk kris till enorm ekonomisk trygghet och möjligheter, från förföljelse till yttrandefrihet och generell öppensinlighet. Från diktatur till demokrati .. eller från krig till säkerhet. Listan kan fyllas på.
 
Denna dokumentär the swedish theory of love är väldigt intressant. Det handlar om hur extremt Sverige är när det kommer till att uppmuntra självständighet för människor. Hur alla strävar efter självständighet till den grad att vi blir ensamma.
 
När jag kom hem från Grekland skrev jag ett inlägg om hur det känns som att man i Sverige lever inomhus och i Grekland mer på gatorna. Även i denna dokumentär menade de att människor stänger in sig i sina lägenheter, lever livet på jobbet och sedan innanför vår stängda dörr. Vi klarar oss själva till en helt sjuk grad.
 
Jag tror inte att trygghet ger lycka. För om detta är ett land dit folk flyr.. där du kan få i stort sett allt som du kämpar för.. då är frågan varför så många människor lider av depression eller ensamhet?