2019

Vi fortsätter för femte året en fin tradition, med lärdomar och förhoppningar. För ett år sedan beskrev jag år 2019 såhär.
 
2019. Jag tror 2019 blir året då jag tar hand om min själ. Jag vet vad som gör mig lycklig och väljer att göra mig lycklig. Motivation kommer vara ett ledord. Nuet kommer vara ett annat."
 
Har det varit sant eller inte?Jag har varit väldigt bra på att fånga nuet. Min stress har minskat radikalt år 2019. Jag har saktat ned i livet, gjort mindre planer, sagt nej till saker för att inte köra på i 120. Jag har stannat upp och andats men även följt min magkänsla i många val.
 
Dock har 2019 inte varit någon höjdare, jag skulle till och med säga att jag är glad att det kommit till sitt slut. Jag har fortsatt att göra saker som inte gör mig lycklig, jag har varit en av mina egna största kritiker, pushat mig själv och varit missnöjd med mina egna val och insatser. Jag har känt stora perioder av brist på motivation överlag.
 
Det positiva med året var att jag lämnade ett jobb som inte passade mig. Jag lyckades få arbete som kommunvägledare utav 600 ansökningar. Jag har nått mitt sparmål på 100 000 detta år genom mycket hårt arbete. Det har varit tufft, men det får mig att komma närmre min dröm. Jag har slitit på med airbnb,extrajobb på restauranger, bröllop och events..
 
Resor&nöjen highlights. Den första resan blev till Italiens kust, Ligurien där jag tillsammans med bror&mamma spenderade några fina dagar under påsk med vackra bergsvandringar och massor av italienskt vin. Jag åkte till Grekland i två veckor ensam under sommaren, vilket var en helt fantastisk resa. Seglade på medelhavet, vilken dröm. Och så förstås min jättebalkong med havsutsikt på Kreta. Under sommaren blev det en del fest och spontana stranddagar med vänner, även en stugsemester under en helg med utflykter bland klippor och sjungande i bilen. Det blev en resa till Grekland i september också med en mycket saknad vän från Tyskland och hade helt fantastiskt roligt i vår gamla studiestad. Min födelsedag spenderades genom att jag bjöd mina närmsta vänner på en brakmiddag och det värmde hjärtat att få skämma bort dem.
 
Vad har jag lärt mig? Om inte du kan göra dig lycklig kan ingen annan det heller. Lycka kommer inifrån. Du kan inte bära ansvar för hela världen på dina axlar och klandra dig själv för allt du inte klarar av. Du kommer göra människor besvikna. Att kämpa för sin dröm är hårt. Vi började våra år 2016 och 2017 med att "du kommer leva med öppna armar" och nu har vi hamnat i andra änden. Jag skulle ljuga om jag sa att jag tror att 2020 kommer bli ett bra år, men jag ska göra allt jag kan för att göra det bra. Det kommer bli tufft.
 
Jag tror 2020 blir ett år där jag behöver kämpa en hel del med mig själv och bli min egen bästa vän. Jag kommer sluta ta skit och sluta att tveka på mig själv.