2018

Så har det blivit dags igen för min lilla årsredogörelse. Det är riktigt kul att skriva vad jag tror om året för att sedan ett år senare analysera. Så för typ 4 året i rad... Inför 2018 skrev jag följande.
 
Jag tror att 2018 blir ett år då jag lever med öppna armar och öppet hjärta. Uppskattar. Kärlek. Och är starkare än någonsin förr. Bara det. Kärlek.
 
Jag hade väldigt fel. Ord som beskriver detta år kan vara oro, förvirring.. Kanske en riktig kontakt med min själ och vem jag är.
Kärlek.. Det mesta av året spenderade jag ju i ett förhållande som inte var hälsosamt och det drar ned på året. Jag gjorde allt för att få det att funka eftersom han kom till Sverige och jag inte ville ge upp. Den resan gjorde mig helt uttömd på all energi och alla känslor. Jag var inte en person jag tyckte om. Jag hade också en kraftig nedstämdhet under 2-3 månader. Jag hade ett stort bråk med min bästa vän under sommaren som jag sedan förlorade kontakten med resten av året vilket kan varit en stor del i att jag blev så nedstämd då jag inte hade henne att fånga mig. Vänskap, kärlek och hälsa är alltså tummen ned.
 
De positiva saker jag tar med mig från 2018 är arbetet på utsluss med ensamkommande. Detta varade mars-augusti och de kollegorna jag hade där var glädjen i mitt liv. Vi hade äventyr på jobbet med vattenkrig, skvaller, skratt, picknick på taket och mycket mer. Kretaresan är också en höjdpunkt, en fantastisk tid och motivation. Blev en tur till Milano vilket också var toppen. Har också utvecklat vänskapen med en annan person mer vilket varit en viktig del 2018.
 
Lärdomar från år 2018 är många. Följ din magkänsla alltid. Alltid. Den har aldrig fel. Tappa inte bort dig själv i letandet efter lycka. Om du är en person du inte tycker om så måste du förändra din livssituation radikalt. Kanske hade jag rätt i "starkare än någonsin förr".. Just nu känns det så efter allt som hänt.
 
2019. Jag tror 2019 blir året då jag tar hand om min själ. Jag vet vad som gör mig lycklig och väljer att göra mig lycklig. Motivation kommer vara ett ledord. Nuet kommer vara ett annat.